Sarajevski medicinari,zlatna generacija

Ovo je blog bivsih studenata, a sada postarijih doktora medicine. Blog uredjuje mr.med.sci.,dr med.sci.Cengic dr Ferid. Adresa za korespondenciju: letecihol@gmail.com


14.03.2009.

Prof. Dr. Mladen Šćepović

U Sarajevu je preminuo emeritus profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu Mladen Šćepović. Profesor Šćepović je, dok sam ja bio student, bio šef Katedre za Histologiju i embriologiju. Pamtim ga kao visokog koščatog čovjeka, koji je bio dobar predavač i realan ispitivač. Mislim da je on posljednji profesor iz jedne generacije kada je Medicinski fakultet u Sarajevu bio jedan od najboljih u Jugoslaviji, a studenti sa sarajevske medicine su imali otvorena vrata u svim evropsikm državama, pa i šire.

Da napomenem da su u isto vrijeme kad i profesor Šćepović bili profesori Hadžiselimović (Anatomija), Švob (Biologija) ,Nikulin ( Patologija), Gaon (Epidemiologija), Pšorn i Huković (Farmakologija), Ciglar (Fizijatrija), i niz drugih poznatih, posebno onih za kliničke predmete.   

Sarajevski medicinari,zlatna generacija
<< 03/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


MOJI LINKOVI

Cemu ovaj blog?
Kako ste zadovoljni BH doktorima
Dovoljno su strucni,ali je organizacija zdravstva losa
Ne znaju dovoljno a umisljeni su da znaju
Vecina trazi novac, rijetki su posteni
Vecina su posteni, rijetki traze novac ili poklone
  
pollcode.com free pollsOtvaramo ovaj blog, mi studenti sarajevskog Medicinskog fakulteta, koji smo studij upisali daleke druge polovine sedamdesetih godina proslog vijeka.

Danas smo mi rasuti po cijelom svijetu, najvise nas je ipak u maticnoj zemlji i maticnom najmilijem nam gradu, nasem Sarajevu. Ima vec nekoliko godina kako se mi sastajemo svake trece subote mjeseca aprila, uvijek u drugom gradu lijepe nam Bosne i Hercegovine.

Lani je to bilo u Tuzli, ove godine ce biti u Gradaccu.

Pozivamo sve doktore te generacije da ucestvuju u radu bloga i salju svoje priloge, a na ovim stranicama ce dobiti i obavjestenja o sljedecem sastanku. Nije zabranjeno ni da se druge kolege javljaju.

Kolegijalni pozdrav od osnivaca bloga.

adresa za korespondenciju:letecihol@gmail.com
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
206124

Powered by Blogger.ba