Sarajevski medicinari,zlatna generacija

Ovo je blog bivsih studenata, a sada postarijih doktora medicine. Blog uredjuje mr.med.sci.,dr med.sci.Cengic dr Ferid. Adresa za korespondenciju: letecihol@gmail.com


24.09.2009.

U Sarajevu preminuo Prof. Dr. Dževad Softić

U Sarajevu je u 83-oj godini preminuo prof.dr. Dževad Softić. Profesor Softić je bio jedan od pionira sarajevske ginekologije, i veoma je zaslužan za razvoj ginekološke struke u BiH. Mnoge kolege, ginekolozi, i danas mu zahvaljuju na nesebičnosti, i na sposobnosti da im prenese svoje ogromno znanje (vidi Oslobodjenje-smrtovnice ).

 

Profesor Softić je bio veoma staložen i strpljiv, imao je tako neko ugodno držanje u kontaktima, po čemu ga pamtim još iz studentskih dana. Mnogima ženama je spasio život, zahvaljujući svome temeljitom znanju i savjesnom pristupu oboljeloj osobi. Sahrana profesora Softića će se obaviti danas, 24-og septembra, na gradskom groblju Bare.

Sarajevski medicinari,zlatna generacija
<< 09/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


MOJI LINKOVI

Cemu ovaj blog?
Kako ste zadovoljni BH doktorima
Dovoljno su strucni,ali je organizacija zdravstva losa
Ne znaju dovoljno a umisljeni su da znaju
Vecina trazi novac, rijetki su posteni
Vecina su posteni, rijetki traze novac ili poklone
  
pollcode.com free pollsOtvaramo ovaj blog, mi studenti sarajevskog Medicinskog fakulteta, koji smo studij upisali daleke druge polovine sedamdesetih godina proslog vijeka.

Danas smo mi rasuti po cijelom svijetu, najvise nas je ipak u maticnoj zemlji i maticnom najmilijem nam gradu, nasem Sarajevu. Ima vec nekoliko godina kako se mi sastajemo svake trece subote mjeseca aprila, uvijek u drugom gradu lijepe nam Bosne i Hercegovine.

Lani je to bilo u Tuzli, ove godine ce biti u Gradaccu.

Pozivamo sve doktore te generacije da ucestvuju u radu bloga i salju svoje priloge, a na ovim stranicama ce dobiti i obavjestenja o sljedecem sastanku. Nije zabranjeno ni da se druge kolege javljaju.

Kolegijalni pozdrav od osnivaca bloga.

adresa za korespondenciju:letecihol@gmail.com
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
219382

Powered by Blogger.ba