Sarajevski medicinari,zlatna generacija

Ovo je blog bivsih studenata, a sada postarijih doktora medicine. Blog uredjuje mr.med.sci.,dr med.sci.Cengic dr Ferid. Adresa za korespondenciju: letecihol@gmail.com


11.04.2013.

In memoriam: Doc. Dr Zrinka Vidović rođ Žeger

U Sarajevu je umrla doktorica Zrinka Vidović. Bila je patolog Instituta za Patologiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Za vrijeme mog studiranja doktorica Zrinka je bila asistent. Bila je pojam gospođe, jedne odmjerene dame plemićkog držanja. Istovremeno je bila i na potrebnoj distanci, a Ii pristupačna za sve stručne savjete i uputstva.

Mislim da je doktorica Zdenka jedna od posljednjih članova jednog izvanrednog kolektiva koji je vodio pokojni profesor Nikulin, gdje je tada bio i pokojni rano preminuli profesor Tomić, te asistent (kasnije profesor) Pavle Plamenac, te tragično preminuli profesor (tada takođe asistent) Ivan Selak, i još par asistenata kojima sam zaboravio imena.

Upečatljivo je koliko je dato smrtovnica pokojnoj  od clanova familije (posebno nekoliko unucadi), prijatelja, komsija, kolega.

Neka je slava i hvala i laka bosanska zemlja doktorici Zdenki.

Sarajevski medicinari,zlatna generacija
<< 04/2013 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930


MOJI LINKOVI

Cemu ovaj blog?
Kako ste zadovoljni BH doktorima
Dovoljno su strucni,ali je organizacija zdravstva losa
Ne znaju dovoljno a umisljeni su da znaju
Vecina trazi novac, rijetki su posteni
Vecina su posteni, rijetki traze novac ili poklone
  
pollcode.com free pollsOtvaramo ovaj blog, mi studenti sarajevskog Medicinskog fakulteta, koji smo studij upisali daleke druge polovine sedamdesetih godina proslog vijeka.

Danas smo mi rasuti po cijelom svijetu, najvise nas je ipak u maticnoj zemlji i maticnom najmilijem nam gradu, nasem Sarajevu. Ima vec nekoliko godina kako se mi sastajemo svake trece subote mjeseca aprila, uvijek u drugom gradu lijepe nam Bosne i Hercegovine.

Lani je to bilo u Tuzli, ove godine ce biti u Gradaccu.

Pozivamo sve doktore te generacije da ucestvuju u radu bloga i salju svoje priloge, a na ovim stranicama ce dobiti i obavjestenja o sljedecem sastanku. Nije zabranjeno ni da se druge kolege javljaju.

Kolegijalni pozdrav od osnivaca bloga.

adresa za korespondenciju:letecihol@gmail.com
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
219382

Powered by Blogger.ba