Sarajevski medicinari,zlatna generacija

Ovo je blog bivsih studenata, a sada postarijih doktora medicine. Blog uredjuje mr.med.sci.,dr med.sci.Cengic dr Ferid. Adresa za korespondenciju: letecihol@gmail.com


15.03.2016.

In memoriam: Prof.Dr. Ratko Juričić (1942-2016)

Jutros me zatekla tužna vijest da je preminuo kolega Ratko Juričić. Bio mi je asistent na Anatomiji, na početku studija medicine, krajem šezdesetih godina, skupa sa dr Dilberović. Već tada sam ga zapamtio kao izuzetno korektnog i stručnog asistenta.

Kada je postao hirug (abdominalni hirurg) imao sam povremeno stručne kontakte, i uvijek me je fasciniralo njegovo mirno, korektno i stručno ophođenje. Za razliku od mnogih kolega, posebno hirurga, koji su nastupali sa visine, i bili odbojni, Ratko je uvijek bio veoma prisan i čovjek se mogao osloniti na njegovu pomoć, kao da je od nekog najbližeg. Ostao je takav i kada je postao profesor na sarajevskom Medicinskom fakultetu.

Posljednji put sam ga sreo prije sedam-osam godina, kada je otišao u penziju. Rekao mi je da radi kao profesor na Univerzitetu u Travniku, da mora nešto da radi, da mu je veoma teško da sjedi kod kuće.

Ratko je bio primjer dobrog čovjeka i civiliziranog doktora, onakvog kakvi bi svi trebali da budu.

Neka mu je slava i hvala, i laka bosanska zemlja.   

Sarajevski medicinari,zlatna generacija
<< 03/2016 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


MOJI LINKOVI

Cemu ovaj blog?
Kako ste zadovoljni BH doktorima
Dovoljno su strucni,ali je organizacija zdravstva losa
Ne znaju dovoljno a umisljeni su da znaju
Vecina trazi novac, rijetki su posteni
Vecina su posteni, rijetki traze novac ili poklone
  
pollcode.com free pollsOtvaramo ovaj blog, mi studenti sarajevskog Medicinskog fakulteta, koji smo studij upisali daleke druge polovine sedamdesetih godina proslog vijeka.

Danas smo mi rasuti po cijelom svijetu, najvise nas je ipak u maticnoj zemlji i maticnom najmilijem nam gradu, nasem Sarajevu. Ima vec nekoliko godina kako se mi sastajemo svake trece subote mjeseca aprila, uvijek u drugom gradu lijepe nam Bosne i Hercegovine.

Lani je to bilo u Tuzli, ove godine ce biti u Gradaccu.

Pozivamo sve doktore te generacije da ucestvuju u radu bloga i salju svoje priloge, a na ovim stranicama ce dobiti i obavjestenja o sljedecem sastanku. Nije zabranjeno ni da se druge kolege javljaju.

Kolegijalni pozdrav od osnivaca bloga.

adresa za korespondenciju:letecihol@gmail.com
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
219382

Powered by Blogger.ba